fr en nl de

Zoeken

Ecostal Diensten Catalogus Prestaties Partners

Nieuws

Nieuwe opleidingen SMA Solar Academy

31 jan 20

Opleidingen in Mechelen en Utrecht

Synergrid

04 okt 19

Publicatie van de vernieuwde technische voorschriften C10/11 voor België

SMA ShadeFix

27 sep 19

SMA ShadeFix: de nieuwe naam voor slim schaduwbeheer

Ecostal


Ecostal is een bedrijf actief op het gebied van hernieuwbare energie en in het bijzonder in de fotovoltaïsche sector. Het werd in 2008 opgericht door twee jonge Luikse ondernemers en is gelegen in Jalhay, in de provincie Luik, België. Ecostal is opgestart met 2 mensen en telde begin 2013, 15 werknemers. 
 
Groothandel in globale oplossingen voor fotovoltaïsche systemen, is Ecostal in 5 jaar tijd uitgegroeid tot een van de leiders in de sector in de Benelux.

 

Als verdeler-invoerder richt Ecostal zich enkel tot professionals in de fotovoltaïsche sector. Wij bieden aan installateurs van fotovoltaïsche panelen,  complete oplossingen dankzij ons uitgebreide gamma produkten. Het geheel van categoriën van artikelen nodig voor een fotovoltaïsche installatie bevindt zich in onze produkt portefeuille : fotovoltaïsche modules, omvormers, bevestigingen, communicatie instrumenten, kabels, connectoren, oplossingen voor platte daken, zonne-trackers.

Om met succes haar rol van groothandel te verzekeren, kan Ecostal rekenen op haar 2 logistieke lokaties en een totale opslagruimte van 3.000 m². De opslagruimtes gelegen in Jalhay en in Luxembourg, laten een effectief beheer toe van de meer dan 750 actieve referenties alsook een snelle uitlevering (24h00) over het geheel van het Belgische grondgebied.

 

 

Onze omzet die in constante groei is sinds de oprichting, heeft in het jaar 2012, 35 miljoen euros overschreden.

Ter illustratie, heeft Ecostal in dat zelfde jaar, meer dan 15 MW zonnepanelen en 40 MW omvormers, verdeeld. Deze hoeveelheden vertegenwoordigen meer dan 5.000 installaties.

Ecostal telt meer dan 350 trouwe klanten, gevestigd over het belgische grondgebied, en heeft ook onder haar cliënteel sterke partners op Europees niveau.

 

Ecostal onderscheidt zich bewust van de traders in zonnepanelen, doordat ze de kwaliteit van haar commerciële opvolging, haar nabijheid en haar flexibiliteit hoog in het vaandel plaatst.

Ecostal is inderdaad in staat, om met dezelfde expertise, volledige containers zonnepanelen te leveren alsook om paketten zonnepanelen op maat klaar te maken (zonnepanelen, omvormers, bevestigingen) en om deze rechtstreeks op de werf aan te leveren.

Dankzij de gegenereerde volumes en de kwaliteit van haar aankoopdienst, is Ecostal nog steeds in staat om kwaliteitsprodukten tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

De rol van Ecostal beperkt zich niet tot het leveren van de goederen maar biedt ook aan al haar plaatsers van zonnepanelen, een volledige technische begeleiding en een kwalitatieve dienst na verkoop.

Sinds 2012, biedt Ecostal ook een uitgebreide ondersteuning voor industriële projecten. Om de klanten zo goed mogelijk verder te helpen met deze kwestie, werd er een structuur opgericht, die volledig gewijd en gespecialiseerd is aan dit aspect.

Ecostal is niet enkel een dynamisch en ervaren bedrijf maar wil ook op lange termijn een partner zijn voor haar klanten en haar leveranciers.

Ecostal werkt sinds vele jaren samen met haar handelspartners. Zij kan onder haar trouwste leveranciers rekenen op de volgende merken : Fire Energy, Solon, Panasonic, Sunpower, BenQ, Danfoss, Fronius, SMA, Solaredge, Delta, Power-One, Intersol, Ejot, Multi-Contact, Eucasolar, Solarlog, Sonnen-Système, Deger et Sunbeam.

De meeste van haar produkten wordt ten toon gesteld in de showroom in Jalhay waar er meer dan 20 klanten kunnen ontvangen worden tijdens de regelmatig georganiseerde opleidingen of dienst kan doen als vergaderruimte voor het ontvangen van klanten met hun commerciële raadgever.

Om zo goed en zo compleet mogelijk te antwoorden op de vraag van de plaatsers van de zonnepanelen en van de electriciens, heeft Ecostal begin 2013 een volledig nieuw gamma van LED produkten gelanceerd. Deze benadering is volledig in haar groene strategie en haar verlangen om haar klanten een volledig gamma en coherent aan hernieuwbare energie.

 Voor de directie van Ecostal en voor haar team is « ecologisch denken », niet enkel een theorie. Het is een levensfilosofie die elke dag in elke Aktie moet gebruikt worden. Het installeren van zonnepanelen op het dak, het vervangen van de verlichting door LED en de aankoop van een Mercedes Antos oplegger volgens de ecologische normen van de laatste generatie, zijn enkele recente voorbeelden uit de vele gerealiseerde ecologische acties verspreid over haar korte geschiedenis.